Kjolesalg

Idéen om å forsøke oss på et kjolesalg i år, oppstod på et medlemsmøte. Et medlem kom senere med forslag om at inntekten av salget skulle gå til Bunadsgeriljaen i år, da disse også jobber aktivt for kvinner og barns beste. De stilte sitt lokale til disposisjon og dato for salget ble bestemt. Flere av oss bakte kaker, slik at kundene kunne kjøpe en kopp kaffe med et kakestykke. Inntekten av dette salget går til samme formål. Lørdag 1.februar deltok flere soroptimister på et arrangement i Kulturfabrikken i Kristiansund, i regi av Bunadsgeriljaen, der temaet var "Fakta i sykehussaken". Foredragsholdere var professor Sven Erik Gisvold og forsker og lege Hilde Engjom. Konferansier var Tine Skolmen. Det var utrolig spennende og lærerike foredrag, Anja Solvik i Bunadsgeriljaen stilte flere spørsmål til foredragsholderne før turen kom til publikum fra salen. Soroptimistene Ingri (leder) og Kirsten var fremme og overrakte kr. 30000 til Bunadsgeriljaen fra Soroptimistenes kjolesalg og loddsalg i høst. Pengene ble tatt vel imot. Ingri fikk også anledning til å markedsføre Soroptimistene. Hun fortalte hva ordet Soroptimist betyr og hva vi jobber med, både internasjonalt, nasjonalt og lokalt. Anja var overveldet og ydmyk over å kunne motta så mye penger til Bunadsgeriljaens videre arbeid for å beholde fødetilbudene, både i Kristiansund og flere andre steder i landet.

Ei arbeidsgruppe på seks personer startet planlegging og en hel masse kjoler ble samlet inn, på kort tid. Vi samlet inn kleshengere og klesstativer til å henge kjolene på. Mye moro underveis. Lokalavisa Tidens Krav kom og intervjuet oss, så vi fikk god markedsføring!

Så kom dagen da salget skulle starte. Damene strømmet inn i lokalene til Bunadsgeriljaen presis kl. 1600. Her kunne en gjøre seg mangt et kupp. Flere hundre kjoler hang på stativene rundt i lokalet og muntre damestemmer kunne høres lang vei. Gjenbruk og vintage er jo inn i tiden. 

Salget ble en stor suksess, så soroptimistene bestemte seg for å holde åpent ytterligere en dag.

Juleutlodning og "Jul i Vågen"

Vi har allerede startet vår årlige juleutlodning på kjøpesentrene. Det har etter hvert blitt en tradisjon. Her har vi mange flotte gevinster, bla.a en bunadgeriljanål i sølv, donert av gullsmed Unhjem i Kristiansund. Et nydelig bilde fra bunadsgeriljaen, damer som rodde fra Smøla til Kristiansund, redigert og donert av et medlem av Bunadsgeriljaen. Ellers har vi dukke, kledd i nordmørsbunad, masse andre klær, seng og mye mer.

Vi skal også delta i julesalg/julemesse "Jul i Vågen" 30.november! Da selger vi en del håndarbeider, laget av medlemmene, julekaker og annet godt. Inntekten av dette salget går til et sentralt prosjekt.

 

 

Kjolesalg til inntekt for Bunadsgeriljaen. Det ble suksess!
Kirsten og Lisbeth like før det "Braker løs"
Litt av utvalget!
Da er kundene sluppet inn.
Her begynner det å bli "folksomt"
Mange ville prøve kjoler og vi hadde laget en "prøvekrok".
Flere som har lyst til å prøve!
Glade damer klar til operapremiere! Her er masse kjoler til enhver anledning.
AnneMa klar for ball.
Flott bilde av damer som rodde fra Smøla til Kristiansund. Fra Bunadsgeriljaen. Redigert og donert av Wenche Spjelkavik
Flott dukke i nydelig nordmørsbunad, laget av et av medlemmene våre, Men masse andre klær, som er laget av et annet medlem. En flott håndlaget vugge, ble det også. Dette er laget av mannen til et av medlemmene.