8. mars arrangement i Kristiansund 2019

Kvinnedagen 2019 Arrangør: Ingenmannsland inviterte og Soroptimistene deltok også i år. Ingenmannsland inviterer for tredje år på rad til markering av kvinnedagen - og påberoper seg herved en tradisjon! Vi er mange som jobber for endring, og den kan komme på ulike måter. I kveld fikk vi møte kvinner som på hvert sitt vis bidrar til å skape endring og gjøre en forskjell for kvinner både i egen by, eget land og resten av verden. PROGRAM: 19:30 Dørene (og baren) åpner 20:00 Velkommen ved programleder 20:05 Ikke noe snikksnakk - gi oss statistikk, takk! 20:15 Soroptimistenes innsats for kvinner i Moldova ved Rita Strøm Larsen, Eva Fladvad og Randi Bech Paulits 20:40 Soroptimister er ikke helt som andre optimister - en samtale 20:55 Hilsen fra hele Norges mensdronning! 21:10 Elektrolise - lyden av endring ved Lise Kristin Kvenseth Åpen bar, åpen mikrofon og ønsker velkommen til uhøytidelig og åpen prat i godt selskap etter programmet.

Et flott arrangement. Kultursjef i Kristiansund kommune, Eigunn Stav åpnet arrangementet og viste statistisk til at vi fortsatt har en jobb å gjøre for å fremme likestilling. Det gjelder både lønn og kvinner i ledende stillinger mm.

Hun ga deretter ordet til soroptimistene Rita og Eva som hadde vært i Moldova i høst. De fortalte om prosjektene og om turen generelt, mange tankevekkere og flott at vi kan stille opp å bidra i dette fattige landet. 
Randi Bech Paulits fortalte deretter hvorfor hun ble soroptimist. Hun ble inspirert under 8.mars-arrangement i fjor der Rita Strøm-Larsen fortalte om soroptimistene sitt arbeid for likestilling og prosjektene vi deltar i.

Under 8. mars-arrangementet i år hadde vi også med oss hele Norges mensdronning via nettet, grûnderen som fortalte hvordan hun bl.a. hjalp kvinner i Ghana og Sudan med å vanliggjøre menstruasjonen ved å skaffe hjelpemidler som lettet situasjonen for disse kvinnene. Hun finansierte bedriften sin ved å selge aksjer mm. 

Deretter ble vi kjent med "Elektrolise", Lise Kristin Kvenseth. Lise er tilsatt som leder ved "Nordic Light" i Kristiansund og hun er også utdannet innen musikk.  Hun fortalte om musikken og hvordan hun opplevde å være kvinne blant mange mannligere musikere. Musikken hjalp henne i en tung tid da hennes far gikk bort for halvannet år siden. Deretter sang og spilte hun for oss.

En flott kveld og et flott arrangement!